گروهی از دانشمندان فناوری جدیدی را پیشنهاد کردهاند که بهکمک آن اوریگامی فقط برپایه نور و بدون دخالت دست خودش را تا میکند.
به گزارش دانشمند آنلاین، «اریگامی» یا «هنر کاغذ و تا» که روش ارائه اشکال است و عمدتا با خمکردن ماده مورد استفاده کاغذ حاصل میشود یکی از کاردستیهای محبوب ژاپنی است که امروزه در سراسر جهان طرفداران زیاد دارد.
هدف این هنر آفریدن طرحهای جالب از کاغذ با کمک تاهای هندسی است. اریگامی فقط از تعداد کمی از تاهای گوناگون استفاده میکند، ولی همین تاها میتوانند به روشهای گوناگونی ترکیب شوند تا طرحهای متفاوتی ایجاد کنند. بهطور کلی، این طرحها با یک برگ کاغذ مربع شکل آغاز میشوند، که هر روی آن ممکن است به رنگ متفاوتی باشد و بدون بریدن کاغذ ادامه مییابد.
اکنون گروهی از دانشمندان که نتایج پژوهش خود را در ژورنال ساینس منتشر کردهاند، فناوری جدیدی را پیشنهاد کردهاند که طی آن ممکن است روزی در بستهبندی هوشمند، استقرار ماهوارهها و کاشت دستگاههای پزشکی موثرتر، مفید باشد.
حالا دیگر اریگامی دستکم وقتی که از نوع خاصی پلاستیک ساخته شدهباشد میتواند خودش، خودش را تا کند. ماده پلی استایرن، که در فنجانهای پلاستیکی ظروف فومی استفاده میشود، میتواند هنگام گرمشدن خودش را جمع کند. همین امر آن را برای محققانی که از رنگچاپشده و نور استفاده میکنند تا ورقههای نازک دوبعدی تا شوند و مرحلهبهمرحله به شیای پیچیده و سهبعدی تبدیل شوند، مادهای ایدهآل کرده است.
مهندسان ورقهها را با خطوط جوهری پوشاندند و هر رنگ روی صفحه را با نورهای رنگی جور کردند که جذبشان شود.
همچنان که نور به خطوط تابیدهشد پلاستیک زیرین گرم و درنتیجه در راستای خطوط چاپی جمع شد و لولایی ایجاد و ورقه را تا کرد. با ادامه تاباندن نور به الگوهای چاپی دانشمندان توانستند هر بخش از ورقه را که اولین تا را خورده بود کنترل کنند.
با تنوع طرحهای چاپشده و الهامگرفته از هنر اوریگامی مهندسان از نور برای تاکردن کاغذ بهصورت جعبهمانند، شکل هرم و حتی مارپیچ استفاده کردند و این اساس کارشان است.
تیم تحقیقاتی اوریگامی فعالشونده با نور، این طرحها را در مدارس و نمایشگاههای علمی در معرض نمایش گذاشتهاند با این امید که کودکان نسبت به علم مواد و مهندسی علاقهمند و کنجکاو شوند.