بیش از ۲۰ سال است که اخترشناسان با VLA J213002.08+120904 آشنا هستند. اما هرگز نمیدانستند چیزی که با این شماره و حروف شناخته میشود واقعا چیست و در آنجا با چه جرمی روبرو هستند.تنها چیزی که در باره ای این جرم مروز میدانستیم این بود که این ، یکی از قویترین منابع تابشهایرادیویی آسمان محسوب میشود.
اما در مقاله ای که تازگی در ژورنال اخترفیزیکی Astrophysical Journal منتشر شده ، منشا و چیستی این جرم مشخص شده و به دنیای علم و منجمان معرفی شده است.
گریگوری سیواکوف فیزیکدانی از دانشگاه آلبرتا میگوید VLA J2130+12. آنقدر به خوشه کروی M15 نزدیک است که ممکن است فکر کنیم این جرم درون این خوشه قرار دارد اما این امکان هم وجود داشت که این جرم در پس زمینه ی خوشه ی M15بوده باشد و اصلا ارتباطی با هم نداشته باشند.تنها چند سال قبل بود که اخترشناسان با کمک گرفتن از شبکه ی تداخل سنجی اروپایی با خط زمینه ی بسیار بلند EVN، رادیو تلسکوپ آرسیبو و رصدخانه ی گرین بنک Green Bank Observatory توانستند به این نتیجه ی اساسی و قطعی برسند که VLA J2130+12 هر چه که هست ، جلوی خوشه ی کروی M15قرار دارد ، نه در پس زمینه ی آن.به عبارتی معلوم شد که فاصله ی این جرم تا ما فقط ۷۲۰۰ سال نوری است، یعنی ۵ بار از خوشه ی کروی M15 نزدیکتر!. در این زمان بود که اخترشناسان حدس زدند پس این جرم بایستی یک سیستم دوتایی اشعه ایکسی باید باشد. اما یک دانشجوی تحصیلات تکمیلی، رابین آرناسون با مطالعه ی خوشه کروی متوجه شد که هیچ تابش اشعه ایکسی نزدیک این جرم قرار ندارد.پس از این کشف میهج بود که تیمی به سرپرستی بایلی تتارنکو مطال=عات تازه ی این جرم را آغاز کردند.
VLA J2130+12 در طول موجهای رادیویی بسیار درخشان بود در حالی که در طول موج اشعه ایکس درخشندگی چندانی نداشت. با استفاده از داده ای تلسکوپ هابل معلوم شد که این تابش، از همدم ستاره ای یک سیاهچاله ساطع میشود.ستاره ای که به آرامی توسط سیاهچاله اش بلعیده میشود.