حالت شب
منو
موضوعات
banner
Tahririe

ساخت اولین شبکه عصبی فوتونیک گامی نو به‌سوی توسعه هوش مصنوعی

download 1

اندازه فونت:

گروهی از دانشمندان دانشگاه پرینستون موفق شده‌اند اولین شبکه عصبی فوتونیک را بسازند.

به‌گزارش دانشمند آنلاین به نقل از تکنولوژی ریوو، سال‌هاست که دانشمندان درتلاش‌اند تا رفتار رایانه‌ها را به رفتار مغز انسان شبیه کنند. باوجود این، تاکنون رایانه‌ها نتوانسته‌اند عملکردی دقیقا مشابه عملکرد مغز داشته باشند، زیرا مدارات رایجی که در رایانه‌ها استفاده می‌شوند حتی اگر قوی‌تر از رایانه‌های استاندارد باشند فقط می‌توانند همانند بخشی از یک شبکه عصبی عمل کنند.

اکنون پژوهشگران دانشگاه پرینستون در نیوجرسی آمریکا توانسته‌اند اولین شبکه عصبی فوتونیک را بسازند. این سیستم که با الهام از عصب‌های مغز ساخته شده‌ است برپایه سکوهای سیلیکونی نظام جدیدی از پردازش فوق‌سریع اطلاعات را برای انجام محاسبات علمی و مواردی چون کنترل عرضه کند.

در قلب این چالش که باهدف توسعه هوش مصنوعی است، دستگاهی اپتیک قرار دارد که در آن گره‌ها (نودها)یی تعبیه شده‌اند. هر گره به‌ همان شیوه عصب در مغز، به محرک‌های نوری پاسخی می‌دهد. این گره‌ها به‌شکل موج‌برهای کوچک حلقوی‌شکلی هستند که روی یک زیرلایه سیلیکونی حک شده‌اند و نور می‌‌تواند روی آنها  بچرخد. هریک از این گره‌ها در یک طول‌موج خاص عمل می‌کنند و بنابراین، شما می‌توانید ازطریق حاصل‌جمع کل نیروی نور که یک لیزر را تغذیه می‌کند رایانش را انجام دهید. این لیزر که در آستانه خروجی گره‌ها قرار دارد با ارسال مجدد نور به آنها مدار را کامل می‌کند. نتیجه این عملکرد، ماشینی است که می‌تواند معادلات دیفرانسیل ریاضی را هزارو960 مرتبه سریع‌تر از پردازشگرهای عادی محاسبه کند.

نمونه آزمایشی این شبکه عصبی نوری محققان پرینستون درحال حاضر فقط از 49 عصب سنتزی تشکیل شده است اما نمونه‌های بعدی آن می‌تواند پنجره‌های جدیدی را به‌سوی توسعه هوش مصنوعی بگشاید.

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

تلگرام گوگل پلاس لینکدین