تیم تحقیقاتی دانشگاه وین به فناوری تهیه کاغذ با کود حیوانی دست پیدا کرده است.
به گزارش دانشمندآنلاین به نقل از یورونیوز، دانشمندان به فناوری دست پیدا کردهاند که با استفاده از کود حیوانی گاو و فیل میتوان محصولات کاغذی ارزان و سازگار با محیط زیست درست کرد.
پروفسور الکساندر بیسمارک از دانشگاه وین اتریش در این باره گفت که مدفوع این حیوانات محصول مواد گیاهی است که هضم میشوند و از همین رو به طور قابل توجهی سلولز در آنها وجود دارد. تحقیقات نشان میدهد که به نوع حیوان، بیش از 40 درصد از کود آنها سلولز دریافت میشود. این پروفسور با تیمش، در ابتدا کود بز و بعد کود حیواناتی مانند اسب، گاو و فیل را تحت آزمایش قرار دادند.
از نظر این تیم تحقیقاتی کود این حیوانات دارای مقدار زیادی سلولز برای تولید کاغذ در کشورهایی است که درخت در آنجا کم است. ضمن اینکه از این روش در مناطقی با فعالیتهای دامداری بسیار به دامداران کمک میکند تا راحتتر از دردسر کودهای حیوانی خلاص شوند.
در این روش دانشمندان این کودها را با محلولی از هیدوکسید سدیم ترکیب میکنند که موجب میشود تا حدودی لینگنین (جز اصلی دیواره سلولهای گیاهی) و نیز سایر ناخالصیهای کودها مانند پروتئین و سلولهای مرده جدا شوند. در آخر برای حذف کامل لینگنین و تولید مواد اولیه سفید رنگ برای تهیه کاغذ و محصولات بازیافتی با هیبوکلریت سدیم ترکیب خواهند شد.
دانشمندان معتقدند که نانوسلولزهایی که به این روش تولید میشوند شبیه و گاهی حتی بهتر از نانوسلولزهایی است که از چوب تهیه شدهاند. به گفته بیسمارک در مقایسه با فرایند تبدیل چوب خام به کاغذ، فرایند تبدیل سلولزهای نیمه هضم این کودها به نانوالیافهای سلولز آسانتر است و به انرژی کمتر و تعداد مراحل شیمیایی کمتری نیز نیاز است؛ به این دلیل ساده که حیوانات قبلا گیاهان را جویده و آنها را با اسیدها و آنزیمها ترکیب کردهاند.
از کاغذهای محصول این روش میتوان به عنوان صفحههای فیلتر در فعالیتهای صنعتی و نیز به عنوان کاغذ برای تهیه دفتر و کتاب استفاده کرد.
برای تامین مواد اولیه که همان کود حیوانی است هم میتوان به پارکهای آفریقا برای مدفوع فیلها و مزارع بزرگ در آمریکا و اروپا برای کودهای گاوی مراجعه کرد.