نتایج پژوهش گروهی از دانشمندان انگلیسی نشان میدهد که کنار عوامل محیطی، ژنها هم در عصبیشدن ما در قبال حل مسائل ریاضی، نقشهخوانی یا حل مسائل هندسه نقش پررنگی ایفا میکنند.
بهگزارش دانشمندآنلاین، مهارتهای فضاییهندسی در زندگی روزمره ما از موقعیتیابی تا چیدمان مبلمان خانه از اهمیت ویژهای برخوردارند و از سوی دیگر، با کسب موفقیت در مشاغل مرتبط با علم، فناوری، مهندسی و ریاضی هم پیوند خوردهاند.
ازآنجاییکه مردم بهطور قابل توجهی در این مهارتها تفاوتهای عمدهای بایکدیگر دارند، دانشمندان معتقدند که این تفاوتها در سطح درک مهارتهای فضاییهندسی میتواند سبب اضطراب شود. برای مثال، اضطراب در ریاضی برای افراد با مهارت کمتر، چه در حل مسائل مدرسه چه درمورد کاربردهای این علم در زندگی عادی ازجمله مسائلی است که میتواند بهشدت افراد را عصبی و مضطرب کند.
از منظر رفتارغالبی، اعتقاد عمومی مردم از دیرباز بر این است که مردان تخصص بیشتری در علم، فناوری، مهندسی و ریاضی دارند و همین مسئله باعث اضطراب بیشتر در زنان میشود
برای درک فاکتورهای محیطی و ژنتیکی مرتبط با اضطراب در گام نخست لازم است تا ژنهای خاصی را که در برخی از مردم سبب اضطراب بیشتری نسبت به سایرین میشود شناسایی کرد. اگر ژنها و عوامل محیطی خاصی به بروز اَشکالی از اضطراب منجر شوند مثل اضطراب فضاییهندسی، باید عوامل دیگری هم در ایجاد انواع دیگری از اضطرابها مثل اضطراب ریاضی وجود داشته باشند. اینگونه میتوان این اضطرابها را باموفقیت بیشتری مدیریت کرد.
در مطالعهای که نتایجش در ژورنال Scientific Reports منتشر شده است گروهی از دانشمندان کالج کینگ لندن سطوح اضطراب را در هزارو400 جفت دوقلوی 19 تا 21 سال اندازهگیری کردند. این محققان چند شکل مختلف از اضطراب شامل اضطراب عمومی، ریاضی و اضطراب فضاییهندسی برای موقعیتیابی، تجسم و تصویرسازی را شناسایی کردند.
در این پژوهش، دانشمندان توانستند ازطریق دیانای بیشاز یکسوم از تفاوتهای بین مردم را در بروز اضطراب توضیح دهند. عوامل محیطی هم درباره باقی تفاوتها بهویژه درخصوص اضطرابهای فضاییهندسی توضیح دادند.
همچنین این نتایج نشان داد مردمی که مثلا نسبت به موقعیتیابی دچار اضطراب میشوند لزوما درباره تصویرسازی ذهنی و چرخش محیطی اضطراب ندارند. همین مسئله درمورد اضطراب ریاضی و اضطراب عمومی هم صادق است.
ازسوی دیگر، این دانشمندان یک تفاوت کوچک اما حائز اهمیت را بین مردها و زنهای مورد مطالعه پیدا کردند. بهطوریکه زنان در تمام این حوزهها اضطراب بیشتری نسبت به مردان داشتند. این مسئله میتواند به این موضوع بازگردد که ازنظر رفتارغالبی، اعتقاد عمومی مردم از دیرباز بر این است که مردان تخصص بیشتری در علم، فناوری، مهندسی و ریاضی دارند و همین مسئله باعث اضطراب بیشتر در زنان میشود.