براساس تحقیقات جدیدی دانشمندان دریافتهاند جویدن درست غذا در سلامتی انسان تاثیر مهمی دارد و میتواند سلولهای ایمنی بدن را که انسان را در مقابل عفونت محافظت میکنند، افزایش دهد.
به گزارش دانشمند آنلاین، نتایج این تحقیقات که به تازگی در ژورنال Immunity منتشر شده است نشان میدهد جویدن غذا میتواند باعث بیشتر شدن آزادسازی سلولهای T helper17 در دهان شود.
سلولهای Th17 بخشی از دستگاه تطبیقی ایمنی را شکل میدهند. این سلولها از پادگنهای خاصی برای مبارزه با عوامل بیماریزا استفاده میکنند. براساس مطالعاتی که دانشمندان دانشگاه منچستر در انگلستان انجام دادهاند سلولهای Th17 در پوست و دستگاه گوارش باحضور باکتریهای مفید تولید میشوند. اما اینکه این سلول در دهان چکونه تولید میشود هنوز مشخص نیست.
این گروه تحقیقاتی میگوید نیروی مکانیکی لازم برای جویدن به سایش و آسیب در دهان منجر میشود. آنها به بررسی این مسئله پرداختند که آیا چنین آسیبی میتواند در تولید سلولهای th17 نقش داشته باشد یا خیر.
این دانشمندان نظریه خود را روی موشها آزمایش کردند و به موشهایی که شیرخوارگی را پشت سر گذاشته بودند، تا 24 هفتگی غذای با بافت نرم که احتیاج به جویدن اندکی دارد دادند و سپس مقدار آزادسازی سلولهای Th17 را در دهان آنها اندازهگیری کردند. کاهش قابل توجهی در تولید سلولهایTh17 مشاهده شد که محققان معتقدند بهدلیل کمبودن سایشها در دهان است.
برای تایید این نظریه محققان با ساییدهشدن حفره دهانی جوندگان دریافتند که افزایش سطح آسیبهای فیزیولوژیکی در دهان جوندگان میتواند به افزایش تولید سلولهای Th17 منجر شود.
محققان معتقدند این یافتهها نشان میدهد که جویدن غذا میتواند برای سلامتی مفید باشد و به حفظ ما از بیماریها کمک کند.
باوجود این، آنها هشدار دادهاند که افزایش سلولهای Th17دهانی همیشه سودمند نیست. بهطوریکه زیادشدن بیشاز حد تعداد این سلولها میتواند خطر بیماریهای دستگاه گوارش، دیابت و بیماریهای دندان را افزایش دهد. دانشمندان معتقدند این یافتهها میتواند ما را در مقابله با انواع بیماریها یاری دهد.