حالت شب
منو
موضوعات
banner
Tahririe

گندم وحشی مقاوم در برابر تغییرات اقلیمی

slide3 1 1024x768

اندازه فونت:

تحقیق مفصلی نشان می دهد نمونه‌های وحشی محصولات زراعی، مثل گندم، حاوی مجموعه‌ای غنی از مواد ژنتیکی هستند که به این گیاهان کمک خواهد کرد در برابر تغییرات اقلیمی مقاوم شوند.

به گزارش دانشمندآنلاین به نقل از بی بی سی، مطالعه‌ای که طی ۲۸ سال انجام شده نشان داد که انواع گندم وحشی با "جهش‌های سودمند" ژنتیکی در برابر ناملایماتی از جمله افزایش دما مقاوم شده‌اند.

پژوهشگران می‌گویند این نتایج، که در نشریه "اقدامات آکاملی ملی علوم" منتشر شده، درک ما از عکس العمل گیاهان به گرمایش زمین را تقویت می‌کند.

یونگ بی فو محقق از وزارت کشاورزی کانادا گفت: "ما به نتایج خیلی هیجان انگیزی رسیدیم. یکی از این نتایج این است که طی ۲۸ سال و ۲۸ نسل، انباشت جهش‌های ژنتیکی در نمونه‌ها وحشی گیاه قابل مشاهده است و متوجه شدیم که بیشتر انواع گندم همچنان قابلیت انطباق دارند."

هرچند این تیم دریافت که نمونه‌های منفردی در مطالعه بود که در شرایط مرتبط با محیط گرم تر دوام نیاوردند، نمونه‌های دیگری وجود داشت که خود را با چنین تغییراتی تطبیق دادند.

این مطالعه شامل ۱۰ جمعیت گندم دودانه (یا معروف به امر) در اسرائیل بود. دکتر فو می‌گوید که افزایش دما در محیط مطالعه طی این سه دهه معادل دو درجه سانتیگراد بود. توافق اقلیمی پاریس قصد دارد مانع شود تا دما تا سال ۲۰۵۰ نسبت به دوران ماقبل صنعتی از یک و نیم درجه سانتیگراد فراتر رود.

سال گذشته دانشمندان موقعیت ۱۰۰ هزار ژن گندم را شناسایی کردند که گام بزرگی در تلاش برای توسعه نمونه های مقاوم در برابر تغییرات اقلیمی تلقی شد.

سازمان ملل تخمین زده است که برای تغذیه جمعیت زمین که تا سال ۲۰۵۰ به ۹ میلیارد و ۶۰۰ میلیون نفر افزایش خواهد یافت، تولید گندم باید ۶۰ درصد افزایش یابد.

دانشمندان همچنین درحال توسعه مدل‌های ریاضی برای شناسایی مواد ژنتیکی هستند که می‌تواند به بهبود تطبیق پذیری این محصولات در برابر تغییرات اقلیمی کمک کند.

پژوهشگران امیدوارند این مدل‌ها فرآیند شناسایی ویژگی‌هایی مثل مقاومت در برابر خشکسالی را تسریع کند و امکان کشت محصولات مقاوم در برابر تغییرات اقلیمی را فراهم کند.

در جهان حدود ۱۷۰۰ بانک ژنتیکی محصولات زراعی وجود دارد که حاوی بیش از هفت میلیون نمونه هستند؛ منبعی وسیع که محققان گفتند جستجوی ویژگی‌های مطلوب در میان آنها را به وظیفه‌ای دشوار بدل کرد.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۶ که در نشریه "نامه‌های انجمن بیولوژی رویال" چاپ شده بود خطر تغییرات اقلیمی برای توانایی ما در رشد غذای کافی را برجسته می کرد.

در آن مطالعه تیمی از محققان آمریکایی دریافت که تغییرات پیش بینی شده در شرایط اقلیمی تا سال ۲۰۷۰ سریع تر از آن خواهد بود که گونه‌های مختلف گندمیان بتوانند خود را با آن تطبیق دهند.

گونه‌هایی که براساس آن مطالعه با آینده‌ای نامطمئن روبرو هستند شامل گندم، ذرت، برنج و ذرت خوشه‌ای می‌شود که نیمی از کالری مصرف بشر را تامین می‌کنند.

 

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

تلگرام گوگل پلاس لینکدین