دادههایی که ماهوارهها از مدار زمین جمع آوری میکنند، نشان میدهد که جنگلهای کهن زمین که منبع بزرگ جذب و حفظ کربن هستند با سرعت هولناکی درحال نابودی هستند.
به گزارش دانشمندآنلاین به نقل از بی بی سی، مطالعه دانشگاه مریلند آمریکا به روی درختانی که ارتفاع آنها از پنج متر بیشتر است نشان داده که در سال ۲۰۱۹ در هر شش ثانیه ناحیهای از جنگلهای بکر به وسعت یک زمین فوتبال نابود شد.
یک سوم این نابودی به برزیل مربوط می شد. این کشور در سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ هم به دلیل آتشسوزی شاهد جهش شدید تخریب جنگلها بود. با این حال اندونزی و جمهوری دمکراتیک کنگره موفق به کاهش این روند شدند.
در همین حال در استرالیا پس از آتشسوزیهای طبیعی اواخر سال ۲۰۱۹ نابودی درختان شش برابر شد.
جنگل های بکر در مناطق حارهای میزبان درختان چند صد یا چند هزار ساله و زیستگاه گونه هایی مثل اورانگوتان و ببر هستند، و مقادیر عظیمی کربن را ذخیره می کنند، ماده ای که انتشار آن در هوا به پدیده گرمایش دامن می زند.
براساس این مطالعه نواحی استوایی زمین شاهد نابودی ۱۱.۹ میلیون هکتار جنگل (۱۲۰ هزار کیلومتر مربع) بود که ۳.۸ میلیون هکتار آن جنگل های کهن و بکر بود. این بالاترین روند نابودی این جنگل ها طی ۲۰ سال اخیر است.
فرانسیس سیمور از "موسسه منابع جهان" گفت: "میزان نابودی جنگل ها که در سال ۲۰۱۹ شاهد بودیم غیرقابل قبول است. از جمله به این دلیل که می دانیم چطور باید این روند را وارونه کرد."
"اگر دولت ها سیاست های درستی در پیش گیرند و آن را اعمال کنند، نابودی جنگلها محدود می شود."
"اما اگر دولت ها محدودیت ها در زمینه سوزاندن جنگل ها را کم کنند یا اشاره کنند که قصد دارند سرزمین های بومیان را به روی بهره برداری تجاری بگشایند، نابودی تشدید می شود."
میکائلا وایز از "دیدهبان جهانی جنگل" در مورد میزان نابودی جنگل های برزیل گفت: "ما هم متوجه چندین کانون نابودی جنگل های بکر در داخل سرزمین های بومیان به خصوص در ایالت پارا که به غصب زمین و معدنکاری ارتباط دارد شده ایم."
"بومیان ساکن این مناطق از بهترین نگهبانان جنگلهای برزیل و سایر نقاط جهان بودهاند برای همین تعرضهای اخیر به این نواحی خیلی نگران کننده است."
با این حال در اندونزی به لطف اقدامات دولت روند نابودی برای سومین سال پیاپی در کمترین حد باقی ماند.
لیز گلدمن از "دیده بان جهانی جنگل" گفت: "شماری از سیاستها در اندونزی به این تحول مثبت کمک کرده است، از جمله اعمال شدیدتر قوانین برای جلوگیری از سوزاندن و پاکسازی جنگلها و دستوری برای جلوگیری از نابودی آنها برای صنعت الوار و کاشت درختان نخل، که ابتدا در سال ۲۰۱۱ معرفی شده بود و امسال دایمی شد."
در کلمبیا که بعد از امضای توافق صلح در سال ۲۰۱۶ نابودی جنگل های بکر افزایش قابل توجهی پیدا کرد، در سال ۲۰۱۹ نسبت به ۲۰۱۸ این روند ۳۵ درصد کاهش یافت.
اما در بولیوی میزان نابودی ۸۰ درصد بیش از هر سال دیگر بود که به دلیل از کنترل خارج شدن آتش سوزیهای عمدی برای پاکسازی جنگل و ایجاد زمین کشاورزی بود.
به این ترتیب تقریبا ۱۲ درصد از جنگلهای چیکیتانو در شرق بولیوی که محل زندگی بومیان، جگوار، آرمادیلوی عظیم و تاپیرهاست سوزانده شد.