گزارشات تازه حاکی از آن است که اثرات فعالیتهای انسانها بر محیط زیست و آب و هوا به مرحلهای بحرانی رسیده و جوامع انسانی و اقتصاد جهانی را در معرض خطر بیثباتی قرار داده است.
به گزارش دانشمندآنلاین به نقل از بی بی سی، در این گزارش که از سوی یک نهاد تحقیقاتی در بریتانیا تهیه شده، آمده است که سیاستمداران و قانونگذاران قادر به درک اهمیت و شدت بحران محیط زیست نبودهاند.
بر اساس این گزارش، تغییرات آب و هوایی، از بین رفتن گسترده گونههای جانوری و گیاهی، فرسایش خاک، قطع درختان جنگلها و اسیدی شدن اقیانوسها، همگی بر بیثباتی جوامع و اقتصاد جهانی تاثیر دارند.
تهیهکنندگان این گزارش هشدار دادهاند که این روندها شتاب گرفته و فرصت جلوگیری از یک فاجعه، به سرعت در حال از دست رفتن است.
آنها میگویند سیاستمداران باید ابعاد مسئله و پیامدهای آن برای جوامع انسانی را درک کنند.
این محققان، سیاستمداران را تشویق کردهاند که در درک سیاسی خود از سه موضوع زیر تغییر اساسی بدهند: ابعاد و شتاب از بین رفتن محیط زیست، پیامدهای آن برای جوامع، و نیاز به تغییر برای بهبود اوضاع.
آنها میگویند از سال ۲۰۰۵، تعداد سیلهای جهان پانزده برابر شده، سرد و گرم شدن شدید و تا منتهی درجه هوا بیست برابر شده، و آتشسوزیهای جنگلی هفت برابر شده.
این محققان هشدار دادهاند که فرسایش خاک ده تا چهل برابر سریعتر از ذخیرهسازی طبیعی آن صورت میگیرد و از اواسط قرن بیستم، سی درصد زمینهای کشاورزی به دلیل فرسایش، بیحاصل شدهاند.