قدیمیترین جاپاهای فسیل شدهای در چین کشف شد.
به گزارش دانشمندآنلاین به نقل از بی بی سی، قدیمیترین جای پاهای جهان در چین کشف شد. این جاپاهای فسیل شده متعلق به موجود زندهای در منطقه درههای یانگتسه در جنوب چین است که به گفته محققان به 541 تا 551 میلیون سال قبل تعلق دارد.
پیش از این قدیمیترین جاپایی که کشف شده به حدودا 530 تا 541 میلیون سال پیش بود. بدین ترتیب جاپاهای کشف شده در یانگتسه حدود ده میلیون سال قدیمیتر از قدیمیترین جاپای که پیش از این کشف شده، است.
این جاپاها بسیار کوچک هستند و چون نشان دیگری از صاحب آن به دست نیامده است، دانشمندان قادر نیستند به طور دقیقی اظهار نظر کنند که متعلق به چه موجودی هست.
تنها دانشمندان گفتهاند که این موجود چند میلی متر طول و بدنی متقارن داشته است، با توجه به این حدس و گمانها احتمالا جاپاها از اجداد بندپایان یا کرمهای دریایی بوده است. همچنین به دلیل تناوب جاپاها، صاحب آنها زیر سطحی از گل و لای ساحل دریا یا رودخانهای زندگی میکرده و گاهی از محل زندگی خود بیرون میآمده است.
موجودی که صاحب این جاپاها بوده، در دورهای از تاریخ تکامل حیات بر زمین زیست داشته که هنوز روند تنوع گسترده موجودات زنده شروع نشده بوده است.
ضمن اینکه دانشمندان معتقدند که با توجه به اندازه بسیار کوچک این جاپاها، کشف آنها موفقیتی به شمار میرود زیرا دانشمندان توانستند نور چراغ قوه خود را در محل درست و با زاویه مناسب روی فسیل کوچک و کم عمق بتابانند و آن را مشاهده کنند.