دانشمندان پس از 150 سال از کشف اسکلت انسان کرومانیون متوجه علت بروز ضایعات روی صورت او شدهاند.
به گزارش دانشمندآنلاین به نقل از یورونیوز، اسکلت کشف شده یک انسان کرومانیون است که 28 هزار سال پیش از میلاد مسیح میزیسته است. در سال 1868 میلادی این اسکلت که معرف یک انسان مدرن یا هموساپین است در جنوب غربی فرانسه کشف و در موزه انسان پاریس نگهداری شد.
در این اسکلت که گمانها بر آن است مردی 40 ساله است، روی پیشانی و در قسمت راست جمجمه ضایعهای حلقوی به اندازه 37 در 27 میلی متر دیده میشود. تا به حال وجود این ضایعه برای تیمهای تحقیقاتی سوال بوده است. در مورد علت وجود این حفره فرضیات متعددی مطرح شده بود از جمله تغییرات احتمالی در استخوان پس از مرگ به دلیل نوع خاک، ابتلای این مرد در هنگام زنده بودن به نرمی استخوان، ابتلا به اکتینومیکوز و هيستوسيتوز سلول لانگرهانس استخوان جمجمه و درنهایت افتادن تدریجی قطرههای آب در غار روی جمجمه که به مرور زمان باعث ایجاد حفرهایی در آن شده است.
محققان مجددا این جمجمه را مورد بررسی قرار دادند. دکتر فیلیپ شارلیه، آسیب شناس و متخصص پزشکی قانونی در فرانسه موفق شد تا این مرد را به کمک فناوریهای نوین پزشکی مانند اسکنهای پیشرفته بازسازی کند. با این بازسازی مشخص شد که این مرد کرومانیون به دلیل یک بیماری ژنتیکی از ضایعه پوستی رنج میبرده است و بیماری استخوانی نداشته است. در واقع همه صورت او از ندولهایی پر شده بود که نتیجه بیماری رکلینگ هاوزن بوده است. این بیماری موجب بروز تومورهایی در زیرپوست و در مسیر اعصاب محیطی میشود. ضمن اینکه مشابه این تومورها در فک بالا و پایین و همچنین در کانال داخلی گوش چپ این مرد پیدا شده است.
دانشمندان در غاری که این اسکلت پیدا شده است، مجموعا 5 اسکلت پیدا کردهاند که احتمالا دو اسکلت به کودکان و سه اسکلت دیگر به بزرگسالان تعلق دارد. این محققان معتقدند که علی رغم این بیماری، این مرد از جامعه طرد نشده بوده و در غار با دیگران دفن شده است.