حالت شب
منو
موضوعات
bn2 2
تبلیغات دانشمند شرکت توسعه فناوری اطلاعت زربین

انجماد مایع بدون یخ زدن

blood test 1

اندازه فونت:

محققان در تحقیق جدید روشی برای انجماد مایعات تا کمتر از دمای انجماد بدون کریستالی شدن و یا یخ زدن کشف کرده‌اند.

به گزارش دانشمندآنلاین به نقل از ساینس دیلی، محققان امریکایی از راهکاری جدید برای کاهش دمای انجماد آب و مایعات محلول در آب و همچنین سرد کردن آنها استفاده کردند. در این تحقیق محققان سطح مایع را با مایع دیگری مثل روغن معدنی که با آب مخلوط نمی‌شود عایق کردند تا سطح تماس آب و هوا از بین برود.

کریستالی شدن آب به خاطر ناخالصی‌هایی مانند غبار و باکتری که دارد در سطح تماس آب و هوا روی می‌دهد و از بین بردن این سطح تماس ساده ترین راه برای ممانعت از انجماد آب است.

محققان توانستند نمونه‌های کوچکی از آب و محلول‌های آبی را با روغن‌های هیدروکربنی مثل روغن زیتون یا پارافین عایق کنند و بعد توانستند دمای این نمونه‌ها را تا منفی 13 درجه سانتی گراد کاهش داده و نمونه‌ها را بدون یخ زدن یک هفته در این شرایط نگه دارند. در آزمایشات بعدی با استفاده از روغن با ترکیب پیچیده تر توانستند دمای نمونه‌ها را تا منفی 20 درجه کاهش داده و آنها را به مدت 100 روز در این وضع نگه دارند.

در روش‌های فعلی سردکردن مایعات تا کمتر از دمای انجماد با فشار زیادی انجام می‌شود که می‌تواند به نمونه‌های زیستی آسیب بزند و تنها امکان نگهداری میزان اندکی از مایع سرد شده برای مدت کوتاهی فراهم می‌شود.

دانشمندان امیدوارند تا با استفاده از این شیوه بتوانند سلول‌های خون را تا 100 روز سالم نگه دارند. با استفاده از روش‌های کنونی نگهداری سلول‌های خون بعد از 2 هفته از بین می‌روند.

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

تلگرام گوگل پلاس لینکدین