حالت شب
منو
موضوعات
bn2 2
تبلیغات دانشمند شرکت توسعه فناوری اطلاعت زربین

ماهی‌ها حس بویایی خود را از دست می‌دهند

PNAS global fisheries

اندازه فونت:

محققان انگلیسی معتقدند که به علت افزایش سطح اسید کربنیک دریاها، ماهی‌ها در حال از دست دادن بویایی خود هستند.

به گزارش دانشمندآنلاین به نقل از دیلی میل، محققان دانشگاه اکستر انگلستان تحقیق کرده‌اند که افزایش ناگهانی دی اکسید کربن در اتمسفر، اسیدی شدن آب اقیانوس را افزایش داده است.

در فرایند اسیدی شدن اقیانوس‌ها، دی اکسید کربن آزاد شده در اثر سوزاندن سوخت‌های فسیلی در دریا حل شده و منجر به تولید اسید کربنیک می‌شود که PH آب را تغییر می‌دهد.

این نتایج بسیار مهمی است چون ماهی‌ها برای پیدا کردن غذا و جفت و یا شناسایی شکارچیانی که در نزدیکی آنها هستند، بر حس بویایی خود تکیه می‌کنند.

این تحقیق، نخستین تحقیقی است که تاثیر افزایش دی اکسید کربن در اقیانوس را بر سیستم بویایی ماهی‌ها بررسی می‌کند.

در این تحقیق محققان رفتار ماهی‌های جوان دریا در سطح فعلی دی اکسید کربن را با سطوحی که احتمالا در پایان قرن وجود خواهد داشت بررسی و مقایسه کردند. پیش بینی شده که در پایان این قرن سطح دی اکسید کربن دو و نیم برابر سطح فعلی خواهد شد.

در این تحقیق محققان متوجه تغییرات بزرگ در رفتار ماهی‌ها در آب‌هایی شدند که بیشترین میزان اسیدیته را دارند. این آبزیان کمتر شنا می‌کنند و حتی به نظر می‌رسد متوجه حضور شکارچیان نمی‌شوند.

همچنین تحقیقی پیش از این نشان داده که دی اکسید کربن بر سیستم عصبی ماهی‌ها تاثیر گذاشته و پردازش اطلاعات را در مغزشان مختل می‌کند.

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

تلگرام گوگل پلاس لینکدین